Restoran je učinio nešto predivno za uplašenu macu koja je trebala prijatelja

Foto: Jeremiah Hufft/Laura Leader

RESTORAN Denny's u Oregonu ne poslužuje hranu samo za ljude. Njegovi zaposlenici redovito hrane jednu narančastu macu i to traje već deset godina. Iako su se zaposlenici i mušterije u tih deset godina mijenjali, maca Danns nikada nije ostala gladna. Kada je prije deset godina došla, bila je preplašena, gladna i bolesna. No ekipa iz restorana Denny's pobrinula se za nju.

Mnogi se pitaju zašto maci nisu našli stalan dom. Njezin strah od ljudi bio je ogroman kada je došla. Svima je bilo jasno da ju je netko napustio i ostavio usred ničeg te da je spas pronašla u njihovoj maloj zajednici. Kada su je pokušali uhvatiti i odnijeti u sklonište ili kod nekoga doma, uvijek bi bježala te se vraćala nakon nekoliko dana. Odlučili su je ne dirati te joj ispred restorana pružiti najbolje moguće utočište.

Tamo ima redovite obroke, čistu vodu, krevetić, grijalicu zimi te uvijek na raspolaganju bar jedan par ruku koji je spreman maziti je. Veterinar redovno dolazi u posjet i brine se o njezinom zdravlju, a ljubavi ima napretek. Ova divna priča traje već deset godina, no mi se ipak nadamo da će posljednje godine svog života provesti u toplom domu te da će se stručnjaci pobrinuti da ipak popusti pred ljudima koji joj žele samo dobro. 

Pročitajte više