Sanja tvrdi da joj je bigl Tobi spasio život: "Počeo je režati, onda sam to napipala"

"UVJERENA sam da tumor nikada ne bih sama napipala da nije bilo Tobija. I tko zna kada bih ga uopće i otkrila jer sam se osjećala dobro i bila puna energije", počinje za Novu.rs svoju neobičnu životnu priču Sanja Veličković (45) iz Kragujevca.

Sanja tvrdi da svoj život duguje svom biglu Tobiju, koji je, kako priča, "svojim neobičnim ponašanjem bio uporan da joj kaže da nešto nije u redu". Tobi je u njihovu obitelj stigao kao štene, bio je poklon djeci, no na kraju se najviše vezao za mamu Sanju. 

"Kad ja uđem u stan, za Tobija više nitko ne postoji", tvrdi Sanja. 

Drukčije ponašanje

Međutim, njegovo se ponašanje iznenada promijenilo, a Sanji je to privuklo pozornost.

"Gledala sam neki film, a on je stavio glavu na moje grudi i počeo cviliti, što ranije nikada nije radio. Svo vrijeme cvili i to traje. Tako jedne večeri, pa sljedeće ponovno. Mislila sam da se hoće maziti, ali nije prestajao ni poslije maženja. Nisam znala šta mu je i htjela sam ga odgurnuti od sebe, ali je on tada počeo režati. Prvi put je pokazao zube na mene i uopće mi nije bilo prijatno, malo sam se i uplašila jer to nisam očekivala", priča.

Nakon toga se počeo i vrtjeti u krug, tvrdi. "Htjela sam vidjeti šta mu je, spustila sam se, a on me je repom udario u lijevu dojku. Pokušala sam ga smiriti, a onda me njuškom još jače udario na isto mjesto. To me je jako zaboljelo pa sam dodirnula mjesto gdje me udario i napipala kvržicu", tvrdi.

"Ne mogu zamisliti život bez njega"

Otišla je na pregled te su joj otkrili tri promjene, dvije maligne, a treću pretkancerogenu. Sve je bilo u ranoj fazi pa je Sanja operativnim putem završila liječenje. 

"Poslije operacije Tobi se nije odvajao od mene. Dok sam ležala, glava mu je uvijek bila ili na mom ramenu ili na trbuhu. Nije dao nikome da priđe krevetu, čak ni mom djetetu. Tada se među nama razvila posebna veza i ja svoj život više ne mogu zamisliti bez njega", zaključuje.

Pročitajte više