Saznajte jednostavan odgovor dječaka na pitanje zašto psi žive toliko kratko

123rf.com

SVI znamo da je gubitak ljubimca težak i svi se pitamo zašto psi žive toliko kratko. Jedan dječak je dao prekrasan odgovor na ovo pitanje, a ovo je priča koju je ispričao njihov veterinar.

Vlasnici zlatnog retrivera Belkera, Lisa, njen suprug Ron i šestogodišnji dječak Shane, nazvali su veterinara zabrinuti za njihovog 10 godina starog ljubimca. Belker je bio loše, ali obitelj se nadala čudu, no nažalost čudo se nije dogodilo.

Veterinar je dijagnosticirao psu rak od kojeg je umirao. Rekao je obitelji da ne može ništa napraviti za njega, da ne postoji lijek i predložio eutanaziju da se pas ne muči. Predložio je da to naprave u njihovom domu, kako bi Belker bio sa svojim voljenima i na sigurnom mjestu prije nego što zauvijek sklopi oči.

Ron i Lisa su zamolili veterinara da i njihov sin od šest godina bude prisutan i da ima to iskustvo. Kada je veterinar došao u kuću, nije mu bilo svejedno jer je znao koliko Belker znači toj obitelji. Dječak Sahne je bio iznenađujuće smiren i mazio je svog prijatelja posljednji put.

Veterinar se tada zapitao razumije li dječak što se događa uopće. U samo par minuta Belker je zauvijek zaspao, a dječak je izgledao kao da je to prihvatio i da to tako mora biti.

Nakon toga su svi sjeli i razmišljali na glas zašto psi žive kraće od pasa. Shane, koji je do tada mirno slušao, odjednom je progovorio i sve ostavio bez riječi.

On je rekao: " Ja znam zašto!" Svi su ga u šoku pogledali jer nisu očekivali da dječak uopće raumije što se dogodilo.

Shane je nastavio: "Ljudi se rode kako bi naučili kako živjeti dobar život, voljeti druge čitavo vrijeme i biti dobar, zar ne? Psi to odmah znaju i zato ne moraju živjeti toliko dugo kao mi."

Njegov odgovor je sve iznenadio, a veterinar smatra da je to najbolji mogući odgovor na ovo pitanje i pokušat će živjeti na taj način. A to znači, iskreno voljeti, brinuti se za druge, biti dobar.

Kada vaši voljeni dođu kući, uvijek ih dođite pozdraviti, nikada nemojte propustiti poziv za novu avanturu. Uživajte u svježem zraku i povjetarcu, spavajte kada ste pospani, rastegnite se prije nego što ustanete, trčite i igrajte se.

Dozvolite ljudima da vam priđu i da vas vole, izbjegavajte ugristi nekoga - i jednostavno režanje je dovoljno da date do znanja da vam se nešto ne sviđa. Kada je lijep sunčan dan, lezite na travu i uživajte. Kada je jako vruće, pijte puno vode i legnite ispod velikog stabla.

Kada ste sretni, plešite. Uživajte u jednostavim stvarima kao što je duga šetnja. Budite odani. Nikada se nemojte pretvarati da ste nešto što niste. Ako želite saznati zakopane laži, kopajte duboko dok ih ne pronađete.

Kada netko ima loš dan, sjednite u tišini pokraj njih i pomazite ih.

To je tajna sretnog života koju možemo naučiti od dobrog psa. Podijelite ovu priču, jer sigurni smo da postoji netko kome će ove riječi promijeniti život. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više