Saznajte pravilan način kako i koliko puta dnevno je potrebno hraniti mačke

123rf.com

ZNANSTVENICI iz Velike Britanije su sastavili plan ishrane za mačke za zdraviji stil života, a mišljenja su da bi ove ljubimce trebalo hraniti pet ili više puta dnevno u manjim porcijama.

Tvrde da je to puno bolje rješenje umjesto da im dajemo manji broj većih porcija te dodaju da moderan način života može dovesti do toga da nam mačke jedu previše hrane i na taj način štete svome zdravlju.

Ovaj način hranjenja temelji se na znanstvenim dokazima i oponaša način na koji ove i slične životinje jedu u divljini. To ih čini sretnijima i zadovoljnijima te im poboljšava probavu. Stručnjaci isto tako tvrde da ovaj program potiče mačke da budu aktivnije u vlastitom domu, da love i istražuju te budu razigranije.

Također je važno pobrinuti se da mačka uvijek ima dovoljno vode. Važno je paziti na njihovu tjelesnu težinu i ponašanje jer im pomoću ovih par navika možemo pomoći da budu zadovoljnije u našem domu te da duže žive.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više