Sedam pasmina pasa koje se ne vole maziti

Foto: Pixabay

MNOGI psi vole se maziti i žele svaki trenutak provesti uz svoje vlasnike, no to nije uvijek slučaj. Neke pasmine izrazito su odane svojim obiteljima, ali to ne znači da uživaju u fizičkom kontaktu i igri s vlasnicima. Ove pasmine poznate su po svojoj samostalnosti i zatvorenoj prirodi, zbog čega se ne preporučuju ljudima koji traže psa kojeg mogu maziti satima.

U nastavku donosimo popis sedam pasmina koje nisu jako privržene ljudima, a koje je naveo portal The Scotsman. Važno je napomenuti da se mnoge od ovih pasmina ne preporučuju početnicima jer mogu biti agresivne.

Afganistanski hrt

Afganistanski hrtovi su elegantni psi koji imaju prekrasnu dugu dlaku. U prošlosti su bili uzgajani za potrebe lova, zbog čega su jako selektivni kada biraju kome će dati svoju pažnju. Obično se vežu samo za jednu osobu kojoj su posebno odani, dok druge ignoriraju.

Shiba inu

Shiba Inu je jedna od najpopularnijih japanskih pasmina pasa. Ovi psi poznati su po svojoj odanosti, ali to ne znači da uživaju u maženju. Kao i mačke, sami će prići svojim vlasnicima kada su željni pažnje. Zbog svoje neovisne prirode i agresivnosti prema drugim psima, Shibe najviše uživaju u vlastitom društvu.

Basenji

Zbog svoje samostalnosti, basenjiji mnoge ljubitelje pasa podsjećaju na mačke. Ovi psi ne vole pokazivati ljubav, niti prema svojim vlasnicima niti prema strancima. Jako su aktivni i umjesto maženja, više preferiraju fizičke aktivnosti kao što je trčanje.

Aljaški malamut

Aljaški malamuti uzgajani su za vuču saonica, zbog čega imaju snažnu radnu etiku i neovisan duh. Najviše uživaju u fizičkim aktivnostima i ne vole strance.

Shar pei

Sa svojim preslatkim, naboranim licima, psi pasmine Shar pei izgledaju kao da su stvoreni za maženje. Iako su zaštitnički nastrojeni prema svojim obiteljima, oni ne vole pokazivati ljubav, a uz to su agresivni prema strancima i drugim psima. 

Chow chow

Psi pasmine Chow chow izgledaju kao medvjedići, no to ne znači da se vole grliti i maziti. Jako su samostalni i često djeluju ravnodušno prema svojim vlasnicima, dok prema strancima mogu biti agresivni.

Retriver zaljeva Chesapeake

Iako su labrador retriveri i zlatni retriveri poznati po svojoj društvenoj i privrženoj prirodi, njihovi rođaci, retriveri zaljeva Chesapeake, njihova su čista suprotnost. Retriveri zaljeva Chesapeake odlični su lovački psi, ali u slobodno vrijeme radije će biti sami nego na kauču uz svog vlasnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.