Sigurno ste se pitali jesu li psi doista ljubomorni u nekim situacijama

Screenshot

PROVEDENA su istraživanja kojim su znanstvenici utvrdili da psi osjećaju ljubomoru poput male djece u čije živote uđu braća i sestre. Istraživanje koje je provela doktorica Christine Harris dokazalo je da 86 posto od 36 ispitanih pasa osjeća ljubomoru.

Cilj istraživanja bio je ustanoviti kako će psi reagirati kada njihov vlasnik mazi plišanu igračku, kada posveti pažnju plastičnoj bundevi te kada čita knjigu na način na koji bi je čitao malenom djetetu.

Najmanje su ljubomorni bili na posljednju situaciju, a najviše na plišane igračke. Neki su psi čak pokušali napasti igračku. Činjenica da su psi pokušali odvratiti pažnju vlasniku govori da su psi u takvim situacijama ljubomorni slično ljudima.

Psić iz videa jasno je to pokazao. Njegove su vlasnice mazile drugog psa - što ga je jako uvrijedilo. Nije im htio dopustiti da mu se približe te da ga dotaknu. No priča je ipak dobila drugačiji kraj.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više