Sklonište traži vodiča i obitelj za psa koji je iznenada oslijepio

Screenshot

PSI su naši najbolji prijatelji i puno njih su službeni psi, psi pomagači, vodiči ili spasioci. Samo u Engleskoj ima preko 5000 pasa koji pomažu slijepim i slabovidnim ljudima svakoga dana.

Ovo je jedan od slučajeva gdje je psu potrebna pomoć čovjeka vodiča. Naime, Alex ima 4 godine, terijer je i došao je u centar Dog Trust u Engleskoj početkom 10 mjeseca.

Volonteri su vrlo brzo shvatili da nešto nije u redu s njim i odveli su ga kod veterinara na pregled. Zaključili su da ima odvojene očne mrežnice i da mu se vid nikada neće vratiti.  

Emma Rex, trenerica i bihevioristica centra, rekla je da je svima bio veliki šok kada su saznali koju dijagnozu Alex ima i da neće više nikada vidjeti.

Za Alexa je to također bio veliki šok jer odjednom više nije vidio što se događa oko njega, zaletavao se u predmete i s njime se moralo krenuti raditi na poseban način.

Trebalo je pokrenuti njegova druga osjetila kako bi se mogao snalaziti u prostoru bez da se ozlijedi. Alex brzo uči i sve je jako dobro savladao, a sada mu preostaje pronaći obitelj koja će biti njegove oči.

Obitelj koja će imati strpljenja za njega, veliki vrt i volje za nastaviti raditi s njim jer je on jedan predivan pas ispred kojeg je još puno godina. Nadamo se da će se netko javiti za slatkog psa i da će pronaći sreću kakvu zaslužuje. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više