Slatkog zeku uskoro čeka grozna sudbina: Kako mu možete pomoći?

Foto: www.123rf.com

TRIDESET posto kunića kupljenih uoči Uskrsa zbog neodgovarajuće brige ugine već nekoliko tjedana nakon dolaska u novi dom. Mislite li da ostatak čeka sretan život u krivu ste.

Prema podacima Utah Humane Societyja uspiju li preživjeti duže od tih nekoliko tjedana, nakon što djeci prestanu biti slatki velika je vjerojatnost da većinu ( 60 do 70 posto) čeka grozna sudbina - kao neželjeni ljubimci ako imaju sreće završit će u skloništima gdje će se o njima netko ipak brinuti.

Ako nemaju sreće bivši vlasnici pustit će ih u prirodu. Naravno, budući da su ih kupili kako bi razveselili najmlađe, bez da su se prije toga informirali o njihovim potrebama ne znaju da kunići koji se uzgajaju kao ljubimci ne mogu preživjeti u divljini.

Ako ne uginu od gladi, velika je vjerojatnost da će ih ubiti neka druga životinja. Ukratko, manje od 10 posto kunića poklonjenih za Uskrs uspije preživjeti.

Zato ako ne želite da slatkog zeku dočeka grozna sudbina djetetu kao uskrsni poklon umjesto ljubimca kupite čokoladnog zeku.

Napomena: Sve navedeno za kuniće vrijedi i za ostale životinje (piliće i pačiće) koje se poklanjaju uoči Uskrsa. 

OVDJE pročitajte korisne informacije za buduće vlasnike kunića.

Pročitajte više