Šokantne fotografije zbunjene koale kojoj su uništili dom slamaju srce

Screenshot

JOŠ jedna od žrtava ljudi koji nisu mislili na ništa drugo osim na rušenje stabala je i ova mala koala koja je ostala zbunjena kada je shvatila da njenog doma više nema.  

Ove fotografije su snimljene u Queenslandu u Australiji. Zbunjena koala kao da se pita "Gdje je nestao moj dom, što se desilo?". Njen dom je sravnan sa zemljom, a koala koju su nazvali Ash je odvezena u centar Wildlife Australia.

Tek kada su je doveli, shvatili su da je ozlijeđena i odmah su joj pružili potrebnu medicinsku skrb. Iako je ovo rušenje stabala legalno i dozvoljeno, posljedice koje nastaju na ekosistem su devastirajuće.

Više od 275.000 hektara šume je sravnano sa zemljom. Iako je izgubila svoj dom, Ash je imala sreće da je izvukla živu glavu, nakon oporavka premjestit će je u Currumbin Wildlife utočiše, a do tada uživa u velikoj kanti punoj eukaliptusa.

Koale u divljini ima manje od 80.000 i život im je ugrožen zbog rušenja stabala. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više