Spasili su živote pasa tako što su ih dali zatvorenicima na brigu

Screenshot: YouTube

SVI smo svjesni činjenice da je azila i prihvatilišta za životinje premalo, a životinja koje su prepuštene ulicama svakog je dana sve više i više. Brojni su azili koji prakticiraju uspavljivanje životinja i ta činjenica neprestano rastužuje sve ljubitelje životinja.

Jedna je žena u Americi došla na genijalnu ideju. Predložila je upraviteljima zatvora da pruže dom psima koji trebaju biti uspavani. Tako će oni izbjeći sigurnu smrt, a zatvorenici će se brinuti o njima i tako se naučiti odgovornosti.

Zatvorenici su se oduševili ovom idejom i jako su se zbližili sa svojim psima. Postoje istraživanja koja kažu da se od 80 zatvorenika koji su se brinuli o životinjama, u zatvor nakon izlaska vratilo samo njih osam.

Prije je ta brojka bila puno veća i to je dokaz da ljubimci stvarno mogu promijeniti život ljudi. Nadamo se da će ova praksa rasti i da će što više neželjenih pasa dobiti privremeni dom, u kojem će naučiti sve stvari koje su potrebne za život s ljudima, a tako se šansa za udomljavanje povećava. 

Pročitajte više