Spazio je bjeloglavog orla kako je zapeo u prometu i odlučio ga spasiti

Facebook Dandon Miller

DANDON Miller nije ni znao da će njegova omiljena crno-crvena flanelasta košulja postati najpraktičniji stvar za spašavanje orla iz prometa. Naime, u subotu se Miller vozio kući iz Philadelphije kada je ispred njega promet odjednom usporio.

Stao je s motorom sa strane na autocesti i ostao šokiran kada je shvatio tko je krivac za zakrčen promet. Kako je izjavio za Dodo: "Pogledao sam niz cestu da vidim zašto svi staju i ugledao bjeloglavog orla na sredini autoputa. Jedna osoba je pokušavala vidjeti koliko je ptica ozlijeđena i može li letjeti i hodati. Ptica je raširila svoja krila, no nije mogla nikuda."  

Veliki ljubitelj životinja, Miller, znao je da mora pomoći ozlijeđenoj životinji i maknuti je s ceste kako je ne bi dodatno ozlijedili. Velika životinja je bila jako ozlijeđena i nije mogla letjeti, ali njene moćne kandže i kljun su bile dovoljan razlog da Miller skine svoju omiljenu košulju i baci je preko ptice.

Na njegovo iznenađenje, ptica je ostala mirna kad ju je on zamotao u košulju. Nježno ju je podignuo i maknuo je s ceste te pozvao 911 te došao u kontakt s organizacijom Tri-State Bird koja se bavi spašavanjem i proučavanjem ptica. Ptica je imala oko 6 kg, a Miller ju je držao u naručju 45 minuta dok se nisu pojavili spasioci.  

Izjavio je da mu je vrijeme brzo prošlo jer, osim što je i on sam bio u šoku i nevjerici, trudio se da ptica bude mirna i na sigurnom. Nakon samo par dana rehabilitacije i liječenja, spasioci su uvjereni da će orao moći biti pušten opet u divljinu.

Rebecca Stansell iz organizacije Tri State Bird je rekla da je ptica imala srednje teške ozljede na jednom oku i mekom tkivu, no svom srećom nije imala ništa polomljeno.

Što se dogodilo i kako se ova ptica našla na prometnom autoputu, nitko ne zna, no imala je sreće što je Dandon Miller stao i pomogao joj te joj spasio život u suradnji s Tri State Bird organizacijom. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više