Stručnjaci šalju važan apel vlasnicima pretilih pasa kojima raste popularnost

Foto: 123RF

ONLINE platforma VetChef objavila je prvu kuharicu i planer menija za pse My VetChef. Na to su se odlučili kako bi vlasnicima pasa dali ideje za hranjive obroke, a nakon što je otkriveno da čak 50 posto pasa u Velikoj Britaniji ima prekomjernu tjelesnu težinu.

Dr. Joe Inglis, veterinar i stručnjak za pse, upozorio je da popularnost pretilih pasa raste zbog TikToka, društvene mreže koja služi za dijeljenje videosadržaja.

"Takav sadržaj broji 90 milijuna pregleda, a na Facebooku, Instagramu i Redditu postoji milijun ljudi koji su članovi grupa posvećenih pretilim psima", kaže dr. Inglis.

Ističe da je trend glorificiranja pretilih ljubimaca zabrinjavajuć.

"Lijepo je vidjeti da ljubimci uveseljavaju ljude, ali stvarnost je da psi i mačke s prekomjernom tjelesnom težinom imaju nižu kvalitetu života i veću vjerojatnost da će razviti ozbiljna zdravstvena stanja poput dijabetesa, osteoartritisa i raka", pojasnio je.

Vlasnici pasa moraju svoje ljubimce održati u formi, zdrave i sretne. To je moguće postići svakodnevnim kretanjem te hranom koja zadovoljava njihove individualne potrebe.

Pročitajte više