Udomi uz Index, Podržat će te Pet Centar

Studeni je mjesec udomljavanja seniora. Saznajte zašto ih trebate udomiti

Helping Animals/Pixabay

STUDENI je u svijetu poznat kao mjesec udomljavanja seniora, a mi se trudimo pokazati vam koliko su to divni i dragi psi. Stariji psi zahvalni su za svaki trenutak koji provedete s njima te već znaju neke osnovne naredbe i mirniji su.

Oni su u godinama kada su im dovoljne lagane šetnje, puno spavanja i maženje, no ima i aktivnih seniora koji će još uvijek htjeti potrčati i igrati se.

Kada udomite seniora, dobivate vjernost jer pas osjeća da je spašen i svojom odanošću će vam pokazati zahvalnost. Stariji psi su blagi, opušteni i mirniji, idealni za osobe koje su manje aktivne. Oni su prošli pubertet i neće vam prožvakati šlape, krevet ili bilo što drugo. Oni samo žele leći pokraj vas na mekani krevetić.  

Seniori su već naučeni da se nužda ne vrši u kući, tako da dobivate odmah i odgojenog psa koji vas neće buditi po noći kao malo štene. 

Još jedna velika prednost udomljavanja seniora je što će vas nakon napornog, užurbanog i stresnog dana natjerati da usporite uz laganu šetnju. S njima nema iznenađenja ni pitanja koliko će biti veliki kada narastu. Dobivate psa kojega ste vidjeli, to su potpuno razvijeni psi, a kada ih upoznate i pružite im ljubav, saznat ćete koliko su divni i umiljati.

Postoji puno zabluda o starijim psima i kako oni više ne mogu ništa naučiti, no tu se varate. Oni bez obzira na dob mogu naučiti nove trikove i biti vrijedni članovi obitelji, a mogu biti i odlični terapijski psi.

Svaki pas, bez obzira na dob, može se prilagoditi na bolje i ljepše uvjete, svaki pas će se prilagoditi na topao i udoban krevetić i sretan život. Iako su stariji, i oni mogu naučiti nove stvari i zaslužuju biti voljeni.Kada udomite seniora, dajete jednom psećem životu smisao jer nitko ne voli biti iza rešetaka ili sam na ulici. 

Stariji pas će u vaš život sigurno unijeti puno radosti i nježnosti. Uzvratite tu ogromnu ljubav, svojom pažnjom i razumjevanjem te prikladnom njegom. Vašem senioru trebat će prilagođena prehrana, no to nije nikakav problem jer su kvalitetne i potpune hrane za starije pse danas lako dostupne i pristupačne. Hrana za seniore je lakoprobavljiva, ima manje kalorija i sadrži korisne dodatke poput onih za bolju poketljivost zglobova, što starijim psima olakšava život u trećoj dobi i produljuje njihovu vitalnost.

Seniori su psi koji zaslužuju ljubav i obitelj. Oni imaju najmanje šanse da pronađu svoju sreću, a mi to želimo promijeniti. 

Neki od seniora su jednom imali obitelj, a neki ne znaju ni za što osim ulice i azila. Otvorite svoje srce i pružite priliku nekom senioru za dostojanstvenu starost, ljubav i obitelj.

Ako razmišljate o udomljavanju seniora, naša Vana savršena je za vas, a prilikom udomljavanja dobit ćete i raskošni paket Pet centra u kojem se nalazi sve potrebno za starijeg psa. Njezinu priču pročitajte OVDJE.

"Udomljavanjem starijeg psa vi ispunjavate jedan pseći životni san!"
Georgia Butterfield

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više