Svraka oponaša zvuk sirene. To je čudesno i tužno u isto vrijeme, evo zašto

Screenshot: Facebook

SVRAKE su vrlo inteligentne životinje. Smatraju se najinteligentnijim pticama, a zbog određenih društvenih rituala uspoređuju je čak s čovjekom. Na temelju iskustva mogu predvidjeti ponašanje ostalih svraka, iskazuju sućut drugim svrakama koje dožive smrt nekoga iz jata, hranu mladuncima dijele prema njihovoj veličini.

Svrake su odlične imitatorice, a mogu naučiti kraće izraze i rečenice. Svraka iz videa naučila je oponašati zvuk vatrogasne sirene. Iako je to vrlo čudesno, moramo priznati da je u isto vrijeme i jako tužno.

Pitate se zašto? Svraka je snimljena u New South Walesu (Australija), mjestu u kojem tridesetak požara nije pod kontrolom. Ljudi i životinje već su navikli na strašne zvukove sirena pa nije ni čudno što ga ptice oponašaju.

Australske svrake mogu oponašati više od 30 različitih glasanja ptica iz svoje okoline, kao i glasanje pasa, konja i drugih životinja.

Iako je sposobnost svrake iz videa nevjerojatna, sigurni smo da ćete se složiti kada kažemo da je u isto vrijeme bolno slušati je kako oponaša zvukove koji podsjećaju na katastrofu zbog koje je uginulo više od milijun životinja. 

Pročitajte više