Taylor Swift i Travis Kelce posjetili su zoološki vrt u Sydneyju, PETA ih kritizirala

Foto: Profimedia

Taylor Swift i Travis Kelce posjetili su zoološki vrt u Sydneyju u Australiji, gdje su bili na romantičnom izlasku. Prema izvješćima australskih medija, njih dvoje su hranili klokane, snimili brojne selfieje i hodali ruku pod ruku kroz zoološki vrt. Međutim, nakon toga oglasila se organizacija za prava životinja PETA i kritizirala ponašanje slavnog para.

"Vrlo dobro razumijemo privlačnost gledanja australskih divljih životinja, ali PETA se nada da će sljedeći put Taylor i Travis htjeti vidjeti divlje životinje, a svoje vrijeme i novac uložiti u pravo utočište", rekla je za TMZ Debbie Metzler, direktorica PETA-ine Zaklade za zaštitu životinja u zatočeništvu

Prema Metzler, sklonište za životinje također bi bilo bolji izbor jer u njemu posjetitelji ne smiju hraniti ili dodirivati životinje, a očekuje se da se ljudi drže na pristojnoj udaljenosti, što je bolje za same životinje koje u utočištima provode ili vrijeme potrebno da se oporave prije puštanja u divljinu ili, kad to nije moguće, ostatak života. U zoološkom vrtu u Sydneyju, međutim, možete se približiti životinjama.

PETA je već dugi niz godina nepokolebljiv protivnik životinjskih parkova, zooloških vrtova i parkova divljih životinja. Na njemačkoj web stranici organizacije PETA također govori o "zatvorima životinja". Zoološki vrtovi ne zadovoljavaju potrebe životinja za život prikladan za vrstu, a mnoge životinje se tamo razbole, razviju mentalne bolesti zbog neprikladnog uzgoja i prerano umru.

Zoološki vrtovi, s druge strane, često tvrde da su potrebni za očuvanje vrsta i prijenos znanja o životinjama i učinit će sve što je u njihovoj moći kako bi omogućili životinjama da žive što je moguće prikladnijim životom.

Pročitajte više