Tihu je netko zavezao za drvo u šumi i ostavio ga. Velika je maza i treba dom

Foto: Facebook

U RIJEČKI azil je prije nekoliko dana došao Tiho. Njega su pronašli zavezanog za drvo u šumi u blizini azila. 

"Nova ogrlica, novi povodac... NIŠTA ne može popraviti činjenicu da si zavezao starčića za drvo, tako kratko i tako visoko da niti leći ne može. 500 metara od azila. I bocu vode si ostavio, da si sam natoči kada bude žedan? Čim smo vidjeli objavu volonterka je sjela u auto i odvela psa u azil. Lijep, njegovan, lijepe dlake... Taj pas je morao biti nečiji, nije zapušten, netko mora primijetiti da ga nema, imao je susjede, poznanike... Molimo bilo kakvu informaciju o 'vlasniku', jer pas čipa naravno nema", napisali su prije nekoliko dana. 

Nova ogrlica, novi povodac.. NIŠTA ne može popraviti činjenicu da si zavezao starčića za drvo, tako kratko i tako visoko...

Objavljuje Azil za pse "Društvo za zaštitu životinja Rijeka"Subota, 15. listopada 2022.

Zamolili su sve pratitelje da im jave ako znaju bilo kakve informacije o psu. 

"Gora stvar od pustiti psa u azilu je pustiti psa zavezanog za drvo u šumi. U blizini azila. Jednostavno... Nema opravdanja. I znaj, na ovaj ili onaj način, pronaći ćemo te, prije ili kasnije, uvijek se sazna. Mi nećemo birati sredstvo, više ne. Apeliramo na sve, da pogledaju čiji pas je do jučer bio tu, a danas ga nema. Javi se i sam, bolje je tako", napisali su.

Ne vidi dobro

Danas su iz azila objavili detaljniju priču o slatkišu Tihi.

"Tiho je imao tu (ne)sreću da ga je neki (ne)čovjek zavezao za stablo i pustio da se netko drugi pobrine za njega. Cijeli dan je tako stajao zavezan i čekao. Odmah na početku, u svom strahu i muci pokazao je da je divan. Velika maza. Veterinar kaže da Tiho ima oko 6-7 godina, iako se na prvu činilo da je starčić", napisali su.

Nazvali smo ga Tiho. Nadamo se da će biti isto upita za njega koliko je bilo i komentara na njegovu objavu. Tiho je...

Objavljuje Azil za pse "Društvo za zaštitu životinja Rijeka"Četvrtak, 27. listopada 2022.

Tiho ne vidi dobro, odnosno vidi jako malo, ali ga to, kažu, nimalo ne brine. 

"Toliko se dobro snalazi da smo morali čekati potvrdu veterinara da vidimo 'što nije u redu'. Tiho još vjeruje u ljude, Tiho traži dom!  S drugim psima se slaže, mace mu nisu omiljene, na povodac ide i vožnju autom polako svladava - Tiho je spreman da nekome pruži svu sreću svijeta. A nakon svega, zaslužio je i on topli dom. U Vaš dom dolazi kompletno veterinarski obrađen", dodali su.

Nadamo se da će Tiho nakon kaosa koji je prošao pronaći svoj stalni dom.

Pročitajte više