Tijekom operacije uginuo omiljeni nosorog Otto, imao je 27 godina

Foto: X

ZOOLOŠKI vrt u Colchesteru objavio je da je uginuo 27-godišnji bijeli nosorog Otto. On je bio popularna životinja u zoološkom vrtu, a uginuo je u petak tijekom veterinarskog zahvata koji je zahtijevao anesteziju.

"Otto je bio na veterinarskom pregledu, što nas je na kraju dovelo do daljnjih pretraga. Nažalost, Otto je preminuo dok je bio pod anestezijom unatoč svim naporima da mu se pomogne. Uvijek je teško kada životinja umre, pogotovo ona s velikom osobnošću koja je u zoološkom vrtu toliko godina, oni su doista dio obitelji.

Otto ostavlja veliku prazninu u našim srcima, ali imamo mnogo dragih uspomena na njega koje će trajati zauvijek. Naš tim za brigu o životinjama trenutno obrađuje gubitak svog voljenog prijatelja i želimo zahvaliti svima na podršci u ovom teškom trenutku", rekao je glasnogovornik zoološkog vrta.

Otto je na svijet došao 1997., a u zoološki vrt u Colchesteru stigao je 2009. iz safari parka Knuthenborg u Bandholmu, u Danskoj. Dok je bio u zoološkom vrtu u sjevernom Essexu, Otto je dobio šest potomaka.

Pročitajte više