POGLEDAJTE Dijete upalo u nastambu s gorilom! Nažalost, gorila je...

 Ilustracija: 123rf.com

KAKO bi spasio dječaka koji je s vidim tri do četiri metra upao u kanal koji dijeli publiku od životinja interventni tim zoološkog vrta u Cincinnatiju u subotu je ubio 17-godišnju gorilu. 

Kako javljaju američki mediji dječak je upao u nastambu u kojoj žive tri gorile. I dok su dvije ženke odmah zatvorene, mužjak je uskočio u jarak gdje se nalazio dječak.



I dok dio medija u svojim izvještajima navodi kako ga je pritom životinja zgrabila i počela vuči, direktor zoološkog vrta tvrdi kako gorila nije napala dijete, ali su je ipak morali ubiti jer je riječ o snažnoj životinji koja je u tim okolnostima nesretnog dječaka mogla ozlijediti.

Kako je dječak uopće završio u nastambi? Pretpostavlja se kako je padu prethodilo puzanje po ogradi. Nažalost, zbog neopreznih roditelja jedan pripadnik ugrožene vrste morao je biti ubijen.

Dječak je spašen, a nedugo nakon incidenta odveden je u bolnicu gdje je ustanovljeno da tijekom pada i boravka s gorilom nije zadobilo ozljede koje bi mogle ugroziti njegov život.

Pročitajte više