Tuga u Raslini kod Šibenika nakon požara: ''Izgorjeli su. I koze, i koke, i tri psa''

JUČERAŠNJI požar na području Zatona i Rasline pokraj Šibenika stavljen je pod kontrolu. Više od 300 vatrogasaca borilo se s ovom vatrenom stihijom koja je gutala sve pred sobom.

Kako prenosi Dalmatinski portal, jutros ih je na opožarenom području dočekao miris paljevine te potresne slike u naselju Raslina. Putem kroz mjesto naišli su na gospođu Vesnu kako sa svojim psom gleda u jednu izgorjelu skromnu kućicu. 

Novinari Dalmatinskog portala upitali su gospođu je li ta kućica njezina. "Ne, ovdje smo se svako jutro došli javljati psima koji su bili u onom prostoru. Kućica je još tu... Izgorjeli su. I koze, i koke, i tri psa'', odgovorila im je te potom nastavila: ''Samo čudo nas je spasilo, 13. 7. slavim novi život.''

Gospođa je uočila crni gusti dim iz smjera Zatona, ali ni njoj ni njezinom suprugu nije se činilo da će požar doći do njih. ''Odjednom je vjetar okrenuo, nisam mogla vjerovati, plamen ispred kuće, guta kante, a dva auta u dvoru. Suprug je brzo sjeo i krenuo ih odvesti, a ja sam zvala vatrogasce. Odmah su došli, zahvalna sam do neba toj trojici momaka'', prepričala je Vesna jučerašnju situaciju.

Pročitajte više