Bono je nađen vezan i jako mršav, ležao je nepokretan. Sad je ojačao i treba mu dom

Foto: Facebook

NA FACEBOOK stranici Azila za pse Društvo za zaštitu životinja Rijeka objavljena je priča o psu Bonu, koji je imao zaista težak život.

"Bonova životna priča nije sretna. Nabavljen je kao štene kojem je zadatak bio čuvanje kuće. Život je provodio na kratkom lancu, nešetan, bez ikakve nježnosti. Kontakt s ukućanima bio je samo za nužnost hranjenja, ali i ta osnovna briga o psu (nahraniti ga i dati mu svježu vodu), s vremenom je prestala", započeli su objavu.

"Dobili smo dojavu da idemo provjeriti jednog mršavog i zapuštenog starog belgijanera, koji je donedavno lajao, ali sad se ne čuje, možda je i uginuo, a nema ga tko preuzeti jer je prepušten sam sebi. Prizor koji nas je dočekao, prestravio nas je. Starčić, vezan na metar lanca, za stari odbačeni hladnjak, u nekoj razrušenoj starini. Ležao je nepokretno, mislili smo da je zaista i uginuo, mršav, kost i koža. I onda je Bono izustio jedan slabi 'vuf' i dao nam do znanja da još ima u njemu snage i volje za životom, samo ako smo mi spremni mu pomoći. O, itekako smo bili spremni", napisali su iz azila. 

Bonova životna priča nije sretna. Nabavljen je kao štene kojem je zadatak bio čuvanje kuće. Život je provodio na...

Objavljuje Azil za pse "Društvo za zaštitu životinja Rijeka"Četvrtak, 7. srpnja 2022.

Bono je ojačao, pronašao dom, no ponovno je vraćen u azil.

"Infuzije, lijekovi, lagana hrana, lagane šetnje, Bono je pomalo počeo ispočetka sve savladavati. Vremenom je ojačao, stabilizirao se i pokazao da je belgijaner u pravom smislu riječi; loptice i aktivnost su sastavni dio njegovog života. Bono je bio našao tada dom, mislili smo da će konačno njegova priča imati sretan završetak. Ali, njegova priča ponovo započinje vraćanjem u azil, zbog promjene životnih uvjeta i financijske nemogućnosti brige o psu", piše u objavi.

"Razočarani i tužni, ponovo smo ga prihvatili i živimo u nadi da će biti treća sreća. Bono iako je sada starčić, nadoknađuje svu igru, šetnju i trčanje koji su mu većinu života bili uskraćeni. Bono ima 11 god (okoćen je 01.03.2011) i sat mu otkucava i treba mu obitelj koja će mu podariti sretnu starost. Koliko god se volonteri trudili i bavili sa svakim psom ponaosob, pasa je previše i zaslužuju individualnu skrb koju pruža obiteljski dom", napominju.

Bonova životna priča nije sretna. Nabavljen je kao štene kojem je zadatak bio čuvanje kuće. Život je provodio na...

Objavljuje Azil za pse "Društvo za zaštitu životinja Rijeka"Četvrtak, 7. srpnja 2022.

Bono je dobar s ljudima i s djecom. 

"Bono je s ljudima i djecom savršen, nježan i dobroćudan. Sa ženkicama se slaže, a na mužjake reagira. Ne voli ni mace. Idealan dom bila bi mu kuća s ograđenom okućnicom, gdje bi se mogao istrčavati, igrati lopticom, sunčati, uživati u  svim blagodatima koje pruža dom. Bonu želimo mirnu i sretnu starost, želimo da ova njegova tužna priča dotakne nečije srce i da mu se vrati povjerenje u život i ljude. Zaslužio je", piše na kraju objave.

Pročitajte više