Tužni pas svaki dan posjećuje grob svog najboljeg prijatelja

Foto: Ali Ilhan

PSIĆ zvan Cesur nedavno je izgubio najvažniju osobu u svom životu. Svom najboljem prijatelju ostao je vjeran i nakon njegove smrti.

Nakon dugogodišnje bolesti uslijed koje je ostao paraliziran, 79-godišnji Mehmet Ilhan umro je u bolnici u blizini svog doma u Bursi u Turskoj. Tijekom posljednje dvije godine života njegov je vjerni prijatelj bio mali Cesur s kojim je bio posebno povezan. Mehmetov sin tvrdi da je tijekom posljednjeg očevog boravka u bolnici mali pas prestao jesti. Unatoč tomu, nitko nije mogao očekivati što će se dogoditi nakon Mehmetove smrti.

Nakon što je Mehmetovo tijelo stiglo kući, Cesur se nije odvajao od njega te je pratio njegov lijes na sprovodu. Sjedio je pored lijesa s tužno spuštenom glavom i nikomu nije dopuštao da ga dotakne sve dok Mehmet nije pokopan.

Mali pas danas živi s Mehmetovim sinom Alijem, ali i dalje tuguje za Mehmetom. I dalje svakog dana odlazi na drugi kraj grada do groblja i sjedi pored groba svog starog prijatelja. Ali je primijetio da Cesur nekamo odlazi te ga je jednog dana odlučio pratiti. Tek tada je shvatio što se zapravo događa.

"Zaposlenici groblja mi kažu da svakog jutra posjeti grob mog oca", kaže Ali. Ne zna se koliko će se dugo Cesurovi svakodnevni posjeti groblju nastaviti i hoće li se ikada u potpunosti oporaviti od gubitka prijatelja. Ali tvrdi da je Cesur oduvijek bio vjerno i plemenito biće te će od sada živjeti s njim.

Pročitajte više