U Buckinghamsku palaču useljavaju novi psi, a ni jedan nije korgi

PRVI put u povijesti u Buckinghamsku palaču useljavaju udomljeni psi Beth i Bluebell. Naime, kralj Charles III. i njegova supruga Camilla 2017. udomili su dva psa. Beth je bila napuštena, a Bluebell je pronađena u šumi, bez krzna i s ranama na tijelu. 

Dva Jack Russell terijera uz puno ljubavi i maženja su se oporavila. Pojavili su se i na naslovnici časopisa Country Life.

Camilla je u srpnju ove godine pozvala ljude da posjete azile koji skrbe o napuštenim životinjama i udome psa ili mačku.

"Dva puta sam se uvjerila koliko je to jednostavno. Nakon lockdowna puno je pasa i mačaka koji traže dom. Zato, posjetite azil i nađite prijatelja za cijeli život", apelirala je.

Kralj Charles III. tijekom čitavog života brinuo je o psima, baš kao i njegova majka. Razlikovali su se samo po tome što je ona bila obožavateljica korgija, dok on preferira Jack Russell terijere, a imao je i labradora Harveyja.

Kralj i kraljica supruga nastavljaju živjeti u Clarence Houseu dok čekaju završetak renoviranja Buckinghamske palače. Čim budu mogli useliti, sa sobom dovode i Beth i Bluebell.

Pročitajte više