U Maksimiru se sutra obilježava Dan zaštite prirode u Hrvatskoj

Foto: profimedia.hr

U PARKU Maksimir sutra, 22. svibnja, obilježavaju se Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj.

Konvencija o biološkoj raznolikosti donesena je 1992. godine u Rio de Janeiru, a u Hrvatsku je stupila na snagu 7. listopada 1996. godine, kako navodi Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja. Međunarodni dan bioraznolikosti spomen je na jedan od najvažnijih propisa u području zaštite prirode, kao i podsjetnik na važnost očuvanja globalne bioraznolikosti. Dan zaštite prirode u Hrvatskoj proglasio je Sabor Republike Hrvatske donošenjem Zakona o zaštiti prirode 2003. godine.

Park Maksimir poziva sve građane da se pridruže događanju koje će biti 22. svibnja u južnom dijelu Maksimirskog perivoja, s početkom u 14 sati. Detaljan raspored programa možete vidjeti na ovom linku.

Od 17 do 18:30, na terasi restorana Maksimir, održat će se i besplatni prirodnjački pub kviz, nazvan "Priroda & Co. Light. Prijave za kviz počet će u 14 sati, na štandu Prirode Grada Zagreba. Zainteresirani će se morati požuriti s prijavom jer u kvizu može sudjelovati maksimalno 15 ekipa, koje mogu sadržavati dva do četiri člana.

I ove godine organiziramo tradicionalno obilježavanje Dana zaštite prirode i Međunarodnog dana bioraznoilikosti...

Posted by Priroda Grada Zagreba on Monday, May 20, 2024

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.