U pomoć osobama oboljelim od Alzheimera uključili se i psi iz Zagreba

Volonteri

ZAGREBAČKE udruge za zaštitu životinja su se udružile i napravile priručnik za pomoć obitelji i njegovateljima osoba oboljelih od Alzheimerove bolesti čija će se promocija održati 14. ožujka 2019. u 14:00 sati u dvorani ZG Foruma, Gajeva 27.

Udruga za promicanje kvalitete suživota između ljudi i životinja „Plava šapa“ i Udruga za pomoć i unaprjeđenje života životinja „Merida“ su ovaj priručnik izdale kako bi osvijestile važnu ulogu terapijskih pasa te ozbiljnosti same bolesti koja je nažalost sve učestalija.

Glavne pseće zvijezde koje su u projektu "Šape za penziće" su Mona i Mimi koje uveseljavaju korisnike raznih staračkih domova. Tekstove za priručnik su napisali vodeći stručnjaci za područje Alzheimerove bolesti te članovi civilnog društva koji se bave ovom bolešću i njenim posljedicama.

Predstavljanje priručnika će voditi Etore Kociančić, a tekstove će predstaviti autori : 
prof. dr. sc. Ninoslav Mimica, predsjednik Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest, izvanredni profesor na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, doc. dr. sc. Nataša Klepac, dr. med., specijalist neurolog na Klinici za neurologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb, Ljiljana Vrbić, univ. spec. act. soc., ravnateljica Doma za starije osobe Sveti Josip Zagreb te Koraljka Kociančić, predsjednica Udruge za pomoć i unaprjeđenje života životinja "Merida".

Zbog ograničenog broja mjesta u dvorani potrebno je potvrditi svoj dolazak do 13. ožujka 2019. na e-mail: udrugamerida@gmail.com ili plavasapa@gmail.com

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više