U Puli je otvoreno moderno sklonište za životinje, moći će primiti 90 pasa

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

U PULI, na adresi Partizanski put 138, danas je otvoreno jedno od najmodernijih skloništa za životinje. U njemu će se moći smjestiti 90 pasa, četiri mačke i dvije mačke s mačićima. 

"U glavnom objektu nalaze se još prostorije za mačke, prostor za pranje, čišćenje i uređivanje životinja. Nadalje, imamo obveznu prostoriju za karantenu-izolaciju, prostoriju za pregled i liječenje životinja. Za prehranu životinja nužno je bilo osigurati skladište za hranu i kuhinju te skladište za ostali pribor. U vanjskom dijelu nalazi se i prostor za slobodno kretanje i ispust. Sklonište ima kapacitet dovoljan za sve općine i gradove Urbanog područja Pule", opisuje voditelj skloništa Bojan Zidarić.

Smještajne jedinice za životinje nalaze se neposredno uz objekt te se radi o 22 boksa maksimalne veličine. Djelatnici će voditi brigu da su u boksu združive životinje kako ne bi došlo do ozljeda. Osigurani su odvojeni boksevi za opasne životinje.

"Volonterska praksa koja će biti ovdje i edukacija za našu najmlađu djecu i školarce također je jedna dodana vrijednost projektu skloništa. Kao što se brinemo za naše sugrađane koji su u nevolji i ostavljeni, moralna nam je dužnost brinuti se o ostavljenim i zanemarenim životinjama", rekao je prilikom otvaranja skloništa gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Uz prostorije skloništa nalaze se prostorije predviđene za veterinarsku praksu u kojima će se obavljati veterinarska skrb za životinje u skloništu i za životinje koje su preuzete i privremeno smještene u sklonište do vraćanja vlasniku. U veterinarskoj praksi nalaze se prostorija za pregled životinja, prostor za operativne zahvate i ostale prostorije te oprema za osnovne kirurške i veterinarsko-zdravstvene zahvate. U veterinarskoj praksi će se životinje operirati, liječiti, čipirati, cijepiti.

Pročitajte više