U subotu će se u Sisku održati izložba pasminskih mačaka

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

U Sisku će se u subotu održati izložba pasminskih mačaka na kojoj će biti predstavljene 54 vrhunske mačke uzgajivača iz Hrvatske i susjednih zemalja, a posebna gošća bit će aktualna svjetska pobjednica (World Winner 2023) Cake Me, pasmine dugodlaki Selkirk Rex, iz Slovenije.

"Posljednja felinološka izložba u Sisku održana je prije gotovo 20 godina pa vjerujemo da će zanimanje za reviju biti veliko", istaknula je predsjednica Saveza felinoloških društava Hrvatske Amelija Leopoldović dodavši kako je revija organizirana u suradnji s Gradom Siskom i Športsko-rekreacijskim centrom Sisak.

Evo kakve pasmine očekuju posjetitelje

U gradskoj sportskoj dvorani Zeleni brijeg u subotu od 10 do 18 sati posjetitelji će moći vidjeti predstavnice 10 pasmina mačaka - Perzijska, Egzotična, Britanska kratkodlaka, Britanska dugodlaka mačka, Sveta Birma, Neva Masquerada, Ragdoll, Maine Coon, Bengalska mačka te Domaća dugodlaka mačka.

To izložbi dodaje edukativnu vrijednost jer će posjetitelji imati priliku upoznati se s osobinama pasmina i detaljima koji su važni u ocjenjivanju mačaka na izložbama, kaže Leopoldović.

Posjetiteljima izložbe u Veterinarskom će kutku biti dostupni veterinari koji će im savjetima o zdravlju i njezi mačaka, a posjetitelji koji žele udomiti mačku bit će upućeni na to što trebaju paziti tijekom postupka udomljavanja.

Pročitajte više