Uginuo je Stubbs, dvadesetogodišnji mačak gradonačelnik s Aljaske

Foto: Twitter

S ALJASKE nam stiže jedna tužna vijest. Mačak Stubbs, neslužbeni i počasni gradonačelnik koji je bio i turistička atrakcija gradića Talkeetne, uginuo je nakon dvadeset godina i tri mjeseca života. Njegovi vlasnici su priopćili da je u četvrtak navečer zaspao te se više nije probudio.

Članovi obitelj Spones bili su ponosni vlasnici mačka koji je 1997. godine izabran za neslužbenog gradonačelnika Talkeetne. Stanovnici su bili razočarani i nezadovoljni kandidatima pa su izabrali Stubbsa. Njegov "ured" bio je u dućanu Nagley's koji su stanovnici grada, ali i turisti posjećivali kako bi imali priliku upoznati mačka gradonačelnika.

Obitelj je Stubbsa dobila 2015. godine kada su od bivših vlasnika kupili restoran i dućan. Mačak je imao zanimljiv život, a 2013. godine preživio je i napad psa. Prije dvije godine se počeo povlačiti iz javnosti te odmarati doma, a u svoj ured u dućanu nije više često dolazio.

Vlasnici se nadaju da će njihov drugi mačak, Denali, uspjeti preuzeti Stubbsovu ulogu. Kažu da mu je po karakteru jako sličan i da voli biti u centru pažnje. 

Pročitajte više