Umiljata Mishka, znatiželjni Mocco i preslatki kunić Leo traže dom

Foto: Sklonište za nezbrinute životinje Luč Zagorja / Udruga Mrkvica

ŽIVOTINJE nisu igračke, živjet će 10 do 20 godina i cijelo to vrijeme trebaju našu skrb. Ako niste spremni na tu odgovornost, nemojte nabavljati kućnog ljubimca. S druge strane, ako ste odlučili proširiti obitelj jednim krznenim članom, umjesto da kupite ljubimca, uvijek je bolji izbor udomiti ga iz nekog od brojnih azila i skloništa. Donosimo informacije o nekoliko pasa i mačaka koji nestrpljivo čekaju nove vlasnike i možda osvoje baš vaše srce.

Plahi Zubo

Zubo će vas voljeti bez obzira na manjak vaših talenata i statusa. On je mješanac ovčara star godinu i pol. Srednjeg je rasta. Dobro se slaže sa psima i ljudima. Malo je plah pa će njegov čovjek trebati uložiti mrvicu truda u njegovu socijalizaciju. Ako ga možete udomiti, javite se na e-mail udomljavanje@dumovec.hr.

Umiljata Mishka

Kao što njeno ime kaže, Mishka je umiljata poput mišića. Mješanka stara sedam mjeseci, očišćena od parazita, mikročipirana, cijepljena protiv zaraznih bolesti i bjesnoće te sterilizirana, čeka svoje ljude u Skloništu za nezbrinute životinje Luč Zagorja u Mariji Bistrici. Kontakt za više informacija i dogovor oko udomljavanja je 0913300573.

 

Vesela Lea

Iako je zbog teškog encefalitisa i teške upale pluća umalo uginula, Lea je izrasla u prekrasnu, veselu i zdravu kujicu. Rođena je u siječnju 2016., mješanka je manjeg do srednjeg rasta i traži stalni dom u kojem će zaboraviti svoju tužnu i tešku prošlost. Kontakt broj je 098521803 ili 0959263234.

Vjeran Bony

Bony je mješanac u tipu hrvatskog ovčara, rođen 2018. U skloništu udruge Phenix je od 2020. godine. Ima holivudski osmijeh, slaže se s macama i psima, a voli i djecu. Vjeran je, ali nepovjerljiv prema nepoznatima, živahan i aktivan. Ako vam se sviđa, javite se na 098897785 ili e-mail djedja.phenix@gmail.com.

Znatiželjni Mocco

Za ovog mačka nitko ne pita, a njemu nije jasno zašto. Ima sedam mjeseci i pravi je znatiželjni mačak, koji će vam uvijek biti u blizini. 

"Sjednete li na wc školjku, rado dođe pogledat što ima. Legnete li u kadu, evo njega da se slučajno ne utopite. Otvorite li frižider i niste dovoljno brzo složili namirnice, evo našeg dekoratera u ispomoć", kažu u udruzi Sklonište dobrote.

Svestrani Mocco jako bi volio obitelj koja će biti samo njegova. Ako se prepoznajete, javite se na e-mail udrugasklonistedobrote@gmail.com.

Plaha Alfa

Alfa je rođena 15. travnja 2022. Zaigrana je i vesela maca. Iako je na početku plaha, uz malo strpljenja pretvara se u predući traktor i obožava maženje. Slaže se dobro s drugim macama.

Tretirana je od parazita, cijepljena na zarazne bolesti i mikročipirana te sterilizirana. Udomljuje se u Zagreb ili okolicu, u stan bez mogućnosti izlaska ili kuću koja je u sigurnoj okolini. Čeka vas u udruzi Prava šapa, kojoj se možete javiti na e-mail prava.sapa@gmail.com.

Zavodnik Leo

Osim pasa i mačaka, i druge životinje traže dom. Kunići su drage, tihe, mirne i druželjubive životinje koje ne traže puno životnog prostora. Kunić Leo iz Pule star je dvije i pol godine i kastriran je. Rado bi bio društvo nekoj usamljenoj ženki. Više informacija možete dobiti putem Facebooka.

 

Pročitajte više