Upomoć! Moj pas uništava po kući, mokri, laje i zavija kada ga ostavim samog!

123rf.com

PAS vam radi probleme kada ostane sam kod kuće? Uništava sve oko sebe, zavija ili glasno laje? Što je separacijska tjeskoba i više o predavanju na tu temu nam je rekla dr. sc. Irena Petak, savjetnica za ponašanje životinja.

"Sve češće se susrećem sa psima koji teško podnose ostati sami kod kuće. Problem vidim u praksi u radu s klijentima, ali i u pitanjima koja mi stižu putem moje stranice i na portal Pasji život, gdje odgovaram na pitanja kao stručna suradnica.

Nažalost, problem nije uvijek prepoznat kao takav pa se često pokušava riješiti na krivi način. 

Istovremeno, novija znanstvena istraživanja donose nam sve više znanja o psećoj emocionalnosti i osobnosti, o epigenetici, o važnosti socijalizacije i metodologiji treninga. To nam daje neke odgovore na pitanje zašto ovaj problem u ponašanju nastaje, kako ga se može spriječiti te kako pristupiti rješavanju problema.

Sadržaj predavanja:

-              Što je separacijska anksioznost

-              Pseća emocionalnost i osobnost

-              Osnove: epigenetika, genetika, socijalizacija, odgoj i trening

-              Koji su psi podložni ovom problemu u ponašanju

-              Kako spriječiti problem

-              Kako pristupiti rješavanju problema

-              Pitanja i diskusija

Predavanje će se održati u Savskoj 159 u Zagrebu u subotu 2. ožujka s početkom u 18:30 i trajat će dva sata s pauzom.  Uz dr. sc. Irenu Petak na predavanju će sudjelovati i Rujana Jeger te Petra Puvača, vlasnica salona za pse Cuckeraj. 

Broj mjesta je ograničen pa e-mailom provjerite ima li još slobodnih mjesta. Pišite na dr.sc.irena.petak@gmail.com, a više o samom događaju doznajte OVDJE.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više