UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE Manijak u Rijeci psiću oko vrata zavezao špagu i ostavio ga da ugine

 Foto: Azil za pse "Društvo za zaštitu životinja Rijeka"

DRUŠTVO za zaštitu životinja Rijeka na svojim Facebook stranicama objavilo je fotografije psića kojeg je netko u šumi na Pehlinu špagom zavezao za stablo i ostavio da ugine u mukama.
Budući da je imao sreće da preživi nazvali su ga Srećko.

Pronašle su ga djevojke koje su kao i svaki dan na tom mjestu šetale svoje pse. Čuvši da netko istovremeno laje i cvili odlučile su vidjeti o kome se radi. U provaliji (u šumarku) vidjele su psića kako bespomoćno leži jer je oko cijeloga tijela, pa tako i vrata bio vezan špagama.

Osjetivši neobičan smrad u prvi trenutak pomislile su kako je to smrad njegovog izmeta, ali kada su malo bolje pogledale skužile su da taj smrad zapravo dolazi zbog otvorene rane na njegovom vratu. Špaga mu se urezala u vrat i vrat mu je doslovno ispao van!


Odmah su otrčale kući odakle su donijele škare kojim su ga oslobodile, dale mu hrane i vode te o svom pronalasku obavijestile članove Društva za zaštitu životinja Rijeka koji su psića odveli veterinaru koji mu je pak očistio rane. Budući da je imao sreće da preživi nazvali su ga Srećko.

Srećkova borba tek počinje, pišu riječki zaštitari životinja koji sve koji imaju bilo kakve informacije o manijaku koji mu je to učinio pozivaju da im se jave.


Također, Srećku je potreban privremeni smještaj, a dobrodošla je i pomoć oko podmirenja veterinarskih troškova.

Žiro-račun (za pomoć psima u azilu):
IBAN: HR0223400091117016982 PBZ
poziv na broj 1117016982
Devizni račun:
HR9524020061100689037
SWIFT ESBCHR22
ERSTE
s naznakom: "Za Srećka"

Pročitajte više