UZNEMIRUJUĆE SNIMKE Volonteri spasili teško ozlijeđenu kujicu u Rupi

Volonteri

POČETKOM rujna njemačka turistkinja Michaela je u mjestu Rupa ugledala psa na cesti s teško ozlijeđenom nogom. Zabrinuta je odmah kontaktirala prijateljicu koja se obratila volonterki Diani Kukuruzović iz Udruge Vis Vitalis za pomoć.

Ona je odmah krenula pomoći psu, no nije je uspjela uhvatiti. Kujica se strašno bojala i od boli je napala i ugrizla volonterku. Diana je znala da ovo neće biti jednostavno spašavanje i uz pomoć drugih volontera otišli su po transportni kavez i ogradu kako bi psa mogli natjerati da uđe.

U pomoć su priskočili i djelatnici granične policije i zajedničkim snagama su ulovili psa. Vidjeli su da se radi o kujici koja ima teško ozlijeđenu prednju noga.

Upozorenje: Snimka i fotografije su uznemirujuće, gledajte ih na vlastitu odgovornost.

Iako je izgledala kao da ju je netko odrezao, veterinarskim pregledom se ustanovili da se najvjerojatnije radi o povredi nastaloj od udarca automobila ili vlaka.

Sirotu kujicu su spasili u zadnji tren jer su joj se već muhe počela skupljati oko rane. Noga joj je amputirana i s obzirom na to da nema čipa, kujica je pod skrbi Udruge koja ima već veliki broj pasa i apeliraju na sve ljude za pomoć u smještaju, hrani i veterinarskim troškovima.

Diana vjeruje da kujica nije agresivna i da se samo od straha i boli branila. Dobila je ima Wilma i mi se nadamo da će brzo pronaći obitelj koja će je čuvati i voljeti.

Više informacija o njoj će se znati kroz par dana kada će je imati priliku upoznati u sigurnoj i mirnoj okolini i bez bolova. Ako možete pomoći Wilmi javite se na Facebook profil od Diane ili Udruge Vis Vitalis

HR92 2402 0061 1007 10916
SWIFT ESBCHR22

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom clanku vezanom uz kucne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više