Veterinar otkrio kojih pet pasmina pasa bi htio imati za kućne ljubimce

Screenshot: TikTok

VETERINAR Ben, koji je na TikToku poznat kao @ben.the.vet, otkrio je pet pasmina pasa koje bi htio imati kao ljubimce i zašto bi ih htio imati. Evo što se sve našlo na njegovom popisu.

@ben.the.vet 5 dog breeds I would consider getting as a vet - PART TWO #learnontiktok #dogs #benthevet #veterinary #puppydog ♬ Waiting For Heartache - BLVKSHP

5. Stafordski bul terijer

Na petom mjestu našli su se stafordski bul terijeri. Kad je bio dijete, Ben je imao stafordsku bul terijerku koja je bila odličan obiteljski pas. To je jedna od najčešćih pasmina koje viđa u skloništima za životinje zbog zabluda o njihovom temperamentu. Naime, stafordski bul terijeri odlično se slažu s ljudima, ali često imaju problema s drugim psima, zbog čega se ne preporučuju vlasnicima koji već imaju pse.

4. Koker španijel

Na četvrtom mjestu našli su se koker španijeli, no veterinar napominje da su to jako aktivni psi te da im dnevno treba minimalno sat vremena tjelovježbe. Isto tako, skloni su ušnim infekcijama, zbog čega ih se od malih nogu treba priviknuti na čišćenje ušiju.

3. Minijaturni šnaucer

Veterinar Ben preporučuje minijaturne šnaucere ljudima koji razmišljaju o nabavci brahiocefaličnih pasmina, kao što su mopsovi i francuski buldozi. Šnauceri izgledaju unikatno, ali nemaju fizičke karakteristike, kao što su izdužena leđa ili spljoštene njuške, koje mogu negativno utjecati na njihovo zdravlje.

Osim toga, jako su inteligentni i imaju zabavne osobnosti. No, skloni su pankreatitisu i dijabetesu, zbog čega njihovi vlasnici trebaju posebno paziti na njihovu prehranu.

2. Zlatni retriver

Na drugom mjestu našli su se zlatni retriveri. Veterinar napominje da nijednom psu ne možete u potpunosti vjerovati kada su u pitanju djeca, no, zlatni retriveri poznati su po tome što se odlično slažu s djecom. Jedino što mu se ne sviđa kod zlatnih retrivera je činjenica da su skloni raku i puno sline. 

1. Mješanci pudlice

Na prvom mjestu nalaze se Cockapoo, Cavapoo i ostali mješanci pudlice. Iako Cockapoo i Cavapoo mogu biti skloni zdravstvenim problemima zbog neodgovornih uzgajivača, uz odgovoran uzgoj, to su neki od najboljih obiteljskih pasa. No, potencijalni vlasnici moraju posvetiti puno vremena njihovu odgoju jer su to aktivne i inteligentne pasmine koje trebaju adekvatnu stimulaciju kako bi bile sretne.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.