VIDEO Beskućnik je spavao ispred azila u nadi da će pronaći svog jedinog prijatelja

Foto: Facebook/ Tracy Thompson

Prošloga petka, radnika azila iz Georgije, uočio je čovjeka koji je spavao ispred vrata. Ubrzo je saznao da čovjek nije odabrao ovo mjesto za spavanje zato što se tu osjećao sigurno, on je tu došao iz posve drugog razloga.

Ispostavilo se da traži svog najboljeg i jedinog prijatelj - svog ljubimca. Sav je novac čuvao za autobusnu kartu - u slučaju da ga pronađe u njihovom azilu.

No, njegov je ljubimac ipak bio u azilu koji se nalazio na drugom kraju grada, a on nije imao dovoljno novca za kartu. Divno osoblje pobrinulo se za to i omogućili su mu da ode po svog vjernog prijatelja. Njihov se susret ne može opisati riječima, a njihova je povezanost nešto što se rijetko viđa.

Radnici azila izjavili su kako mnogim ljudima nije jasno zbog čega vraćaju pse beskućnicima. Njihov je život vrlo težak i često se događa da nemaju dovoljno hrane ni za sebe, a osobito za nekog drugog.

No, oni kažu kako su tim ljudima ljubimci jedina vrijedna stvar koju imaju i kako se oni brinu bolje za njih nego neki ljudi koji imaju dom.

Ovaj je azil od nedavno uveo program pomoću kojeg beskućnicima olakšavaju njegovanje i hranjenje ljubimaca. Drugim ljudima su poručili kako i oni mogu učiniti sitnicu koja će njima značiti puno. Hrana, voda ili šampon protiv buha, ljude neće koštati puno, a njima može itekako pomoći. 

Pročitajte više