VIDEO Kako bi zabavili ljude, ove životinje su zlostavljali, tukli i vezali

Screenshot

SVI već znamo za ružnu stranu cirkusa i težak život životinja koje u njemu žive. Vlasnici i djelatnici cirkusa ih tuku i bičuju, tjeraju ih da izdrže šokantne treninge.  

Sve to samo iz jednog razloga - da bi zabavili ljude. U kineskom cirkusu medvjediće vežu teškim lancima oko vrata kako bi ih natjerali da satima stoje na stražnjim nogama.  

Treneri tuku lavove i tigrove dugačkim štapovima kako bi ih oslabjeli da mogu izvoditi trikove koje su oni zamislili. Cirkuske životinje žive u malim kavezima bez podloge.

Organizacija PETA uspjela je skrivenom kamerom zabilježiti ove monstruozne radnje i proširiti video internetom kako bi podigla svijest o tome što se događa iza kulisa "zabavnog" cirkusa.

Kako bi se mučenju životinja u cirkusima stalo na kraj, iz PETE apeliraju na ljude da bojkotiraju cirkuse, ne samo u Kini nego u cijelom svijetu, jer svaka kupljena karta je produžetak agonije tamošnjih životinja.

Ovakav život ne zaslužuje nijedno biće i vrijeme je da zlostavljanja prestanu. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više