VIDEO Lajka je u zasluženoj policijskoj mirovini. Sad uživa u maženju

Screenshot: HRT

BIVŠA policajka Lajka je u zasluženoj mirovini. Radila je šest godina u upravi za sigurnost štićenih osoba, poput predsjednika i premijera te dužnosnika koji su dolazili u posjet Hrvatskoj. 

"Ona je pregledavala vozila, objekte i prostore prije dolaska štićenih osoba u potrazi za eksplozivnim napravama dok ja nisam prešao u Centar za obuku vodiča, tako da je ostala kod mene", rekao je Boris Sambolek u emisiji Kod nas doma.

Tražila je eksplozive

"Ja vodim tečaj za obuku i dresuru pasa za detekciju eksploziva. Pas se mora smiriti kada ima pogled prema izvoru mirisa. Možete se onda početi igrati s njim. Ona sa mnom vježba, dolazi ovdje na posao, odradi vježbice da se vidi kako pas radi", objasnio je.

Bivša policajka Lajka

🐕 Lajka, u zasluženoj policijskoj mirovini, uživa u svojim neslužbenim ulogama: kućne mezimice i demonstratorice na Policijskoj akademiji. Kod nas doma #KodNasDoma

Objavljuje HRT Vijesti u Utorak, 16. siječnja 2024.

Lajka s njim živi 24 sata dnevno i kaže da bi bio šok i za njega i za obitelj da ode. "Stvarno nam puno znači u obitelji. Volim je zato što je umiljata. Ona se nasloni na mene i tako možemo cijeli dan, ako treba, sjediti i maziti se. Sada je zaslužila tu mirovinu i nadam se da je sretna i da će ostati što duže s nama", kaže.

Pročitajte više