VIDEO Najsitniji hrčak uživa u slasnom zalogaju

Foto: 123rf.com

BEBA hrčak uživa u slasnom zalogaju smješten u stolicu napravljenu samo za njega. Vjerujemo da niste već dugo vidjeli nešto ovako slatko. Hrčci su male, slatke, mekane i spretne životinjice koje mogu biti odlični kućni ljubimci.

Vrlo su zaigrani, ne treba im puno prostora i lako se prilagođavaju novoj okolini. Iako nisu zahtjevni za održavanje, vrlo je bitno znati da su to noćne životinje i tada su prilično aktivni pa budite spremni na malo buke.

Po danu vole spavati i nije preporučljivo ih buditi, iako se i samo probude ako moraju obaviti nuždu. Hrčci vole biti na toplome, stoga njihov maleni dom stavite na neko mjesto koje ima dovoljno topline (idealna temperatura bi bila između 21-23 stupnja Celzija) te da nisu na propuhu.

Nisu ljubitelji direktne Sunčeve svjetlosti stoga i to imajte na umu. Kao i svim drugim životinjama, i hrčcima je potreban red i higijena, stoga im redovito čistite kućicu i omogućite im da imaju dovoljno mjesta za kretanje, a svakako je poželjno da ih puštate van da pronjuškaju i druge dijelove kuće.

Ovo su vrlo inteligentna bića i prilično je zanimljivo promatrati njihove navike i aktivnosti. Oni su jedni od najčišćih životinjica koje će vam sigurno unijeti veselje u život. Kada se nauče na vas, bez problema će vam biti u krilu ili na ruci dok ga mazite.

Hrčci jako vole hranu, a posebno jabuke, ananas, mrkvu, radič i naravno njihovu suhu hranu. Ono što je bitno znati da hrčci ne smiju jesti citruse. Ove preslatke životinjice nažalost imaju kratki životni vijek. Prosječno žive oko 2-3 godine, no i to je dovoljno vremena da se zaljubite u ova mala mekana stvorenja.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom èlanku vezanom uz kuæne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više