VIDEO Nakon godina zatočeništva, ove su životinje prvi put osjetile slobodu

Screenshot: YouTube

NITKO ne voli biti u okovima. U današnje smo vrijeme sve više svjesni toga. Postajemo robovi vremena i novca i sve više tražimo načine na koje možemo okusiti slobodu i maknuti se od obaveza koje nas stišću.

Ono što svaki čovjek može, a većina životinja ne, jest izabrati. Mi možemo birati koje ćemo poslove raditi, u kakvim ćemo odnosima biti i sami možemo kreirati vlastiti život i vrijeme koje imamo. No životinje su često u okovima ljudi.

Ljudi ih koriste za cirkuse, ZOO vrtove, laboratorijska testiranja i slično. Životinje iz videa prvi su put iskusile slobodu. Majmuni su 30 godina bili zatočeni u laboratoriju, tigar je pušten iz cirkusa i doživio je svoje prvo kupanje u rijeci, medvjed je pušten iz kaveza nakon dugog niza godina i ne može sakriti oduševljenje, a i ostale životinje jednako uživaju u svojoj slobodi.

Sigurni smo da vas ovaj video neće ostaviti ravnodušnima jer svako biće ima pravo na slobodu i nikoga ne bismo trebali držati u kavezima, skučenim prostorima i maltretirati ih radi zabave ili zarade. 
 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više