Video ogromnog bernardinca postao viralan: "Jeste li ikad vidjeli psa teškog 100 kg?"

Screenshot: TikTok

SNIMKA ogromnog bernardinca postala je viralna na TikToku nakon što je pas oduševio korisnike veličinom i ležernim karakterom.

"Jeste li ikada vidjeli psa koji teži 100 kg?" upitao je njegovatelj pasa na snimci koja je ubrzo prikupila preko šest milijuna pregleda. U viralnom videu vidi se kako divovski bernardinac izlazi iz prikolice za pse, spušta se niz pažljivo postavljenu rampu i trči do jednog od radnika koji njeguju pse. 

@doggy_styledriver 100Kg St. Bernard #tiktoksouthafrica #fyp #foryou #tiktok #dogsoftiktok #dog #foryoupage #animals ♬ Boombastic - Shaggy

Brojni korisnici oduševili su se ogromnim bernardincem i njegovim ležernim ponašanjem. "Ti ne šećeš tog psa, on šeće tebe", "Nježni div", "Jedva čekam da moj naraste. On je još uvijek beba, ima skoro godinu dana i ima 65 kg. Nadam se da će postati ovoliko velik", "Podsjeća me na film Beethoven", "Prijavite ga u konjički klub", samo su neki od komentara na viralni video.

Prema časopisu Smithsonian Magazine, bernardinci su se dugi niz godina koristili za spašavanje ljudskih života. Od ranog 18. stoljeća redovnici koji su živjeli na opasnom snježnom prijelazu St. Bernard, putu kroz Alpe između Italije i Švicarske, držali su ih da im pomognu u misijama spašavanja nakon jakih snježnih oluja.

"Tijekom razdoblja od gotovo 200 godina, oko 2000 ljudi, od izgubljene djece do Napoleonovih vojnika, spašeno je zbog čudesnog osjećaja za smjer i otpornosti na hladnoću herojskih pasa. Od tada, i kroz mnogo križanja, pretvorio se u domaćeg bernardinca koji se danas često viđa u kućanstvima", navode iz Smithsoniana.

Pročitajte više