VIDEO Ova je maca na čelu čopora haskija i ponaša se kao da je jedna od njih

Screenshot: YouTube

OVE DJEVOJKE bave se spašavanjem maca koje su napuštene, bolesne i prepuštene same sebi. Pravilo je da ne zadržavaju mace u svom domu, no ovog su puta morale prekršiti pravila. Kada je maca Rosie došla u njihov dom, bila je jako slaba, bolesna i izgledi za preživljavanje bili su joj minimalni. No uz pomoć kujice Lilo ona je preživjela. Lilo se ponašala prema njoj poput majke, čuvala ju je, pazila i zbog nje počela uzimati mlijeko na bočicu.

Kroz samo nekoliko dana njezino se ponašanje i stanje potpuno promijenilo. Nakon što se oporavila, došlo je vrijeme da joj pronađu stalnu obitelj. No bilo im je teško razdvojiti Lilo i Rosie jer su postale najbolje prijateljice. Ipak su je odlučili zadržati i Rosie je postala ravnopravni član čopora. Super se slaže s druga dva haskija, no Lilo joj je ipak najdraža.

Druženje s haskijima ostavilo je svoje posljedice. Maca Rosie ponaša se poput psa. Ona voli šetnje na povocu, igranje plišanim igračkama, kupanje, vožnju autom i slično. Danas Rosie pomaže drugim macama koje su u situaciji u kojoj je bila ona. Prema njima se ponaša poput majke koju nemaju i svaki se put pobrine da takve mace ojačaju prije nego što im njezine vlasnice pronađu stalan dom. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više