VIDEO Ova žena napravila je u svom domu bolnicu za ježeve

Screenshoot: Facebook

JEŽEVI su noćne životinje i često stradavaju u prometnim nesrećama ili ih ozljede druge jače životinje. U jednom gradu žena je odlučila svoj život posvetiti samo njima i bavi se spašavanjem i liječenjem ježeva. Do sada ih je spasila preko 350 i iako se ovaj posao čini lagan, zapravo zahtijeva puno truda i vremena.

Neki ježevi se moraju hraniti iz ruke, neki idu na hidroterapije i ostale fizikalne terapije, a njen cilj je rehabilitirati ih i vratiti u divljinu gdje im je i prirodno stanište. Jedna od posebnih malenih njuškica je bila i malena curica koja je imala jaku upalu kože i njene bodlje su počele otpadati.

Veterinar je sugerirao da se malena uspava, no ova žena odlučila je da će se boriti dokle god može i uspjela je. Svaki ježić ima dekicu od flisa kako bi mu bilo što ugodnije, a dekice se i svaki dan peru kako bi sve bilo stalno čisto. Svaka čast ovoj divnoj ženi i nadamo se da ima još ljudi koji se bave spašavanjem ovih malih slatkiša.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više