VIDEO Ovaj pas je deset godina bio sam na cesti i nitko mu nije pomogao

Screenshot YouTube

VOLONTERI iz organizacije Hope for Paws su dobili dojavu o starijem psu koji luta ulicama. Odmah su se odazvali na dojavu i kada su došli ugledali su starog psa s mutnim očima koji je bio nepovjerljiv prema ljudima.

Pokušali su mu priči bliže, davali su mu hranu, ali na pokušaj dodira pas je bježao. Znali su da ne smiju raditi nagle pokrete da se ne uplaši, ali su i znali da mu moraju pomoći. Od susjeda su saznali da je pas na cesti već deset godina.

Sam, bez krova nad glavom, bez svog čovjeka. Jeo je što je pronašao i pio je vodu iz lokvi. U deset godina nitko se nije potrudio spasiti ovog psa. Po njegovu ponašanju se vidjelo da ne zna što je ljudski dodir i ljubav.

Volonteri su shvatili da ga moraju uhvatiti jer neće moći još dugo ovako živjeti. Kada su mu uspjeli staviti omču oko vrata, on se uplašio, ali volonteri su znali da je potrebno tih par minuta stresa kako bi ga spasili.

Stavili su ga u transporter i brzo mu skinuli omču. Izbezumljen i uplašen, nakon 10 godina na ulici, nije znao što se događa.

Dobio je ime Faraon i odmah su ga odvezli veterinaru te, čim je dobio svu potrebnu pomoć, odvezen je na privremeni smještaj. Nakon par mjeseci, on se i dalje nije opustio i bojao se vodilice.

Faraon se polako navikava na novi život, stekao je nove pseće prijatelje i privikava se na ljudsko prisustvo i dodir. Ovaj divan pas je proveo toliko dugo sam na cesti, slijep, bez obitelji, bez ljudskog dodira i bez ičije pomoći.

On zaslužuje provesti ostatak svog života voljen i sretan. Mi se nadamo da će netko otvoriti svoje srce i pružiti priliku ovom psu, ali i drugim starijim psima koji nemaju nikoga.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom clanku vezanom uz kucne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više