VIDEO Ulovili su ga u najgorem mogućem trenutku, a njegov pogled je neprocjenjiv

Screenshot

PSI iz nekog razloga posebno vole njuškati po mačjem WC-u, a ono što tamo pronađu je za neke slasno blago. Ovaj slatki zlatni retriver se ovaj put doslovno nije mogao izvući.

Naime dok je istraživao mačji WC, glava mu je zapela u gornji dio koji mu je ostao kao ukras oko vrata. Njegov pogled govori "nisam ja", no ovaj put mu nije prošlo.

Iako postoji puno razloga zašto psi smatraju izmet poslasticom, veterinari smatraju da  su psi jednostavno izjelice ili da to ima veze s njihovim precima.

Napravljeno je istraživanje na 3000 pasa kako bi se otkrio razlog zašto psi vole jesti izmet i 62 posto vlasnika je reklo da njihovi ljubimci svakodnevno to rade, dok je njih 38 posto izjavilo da ih uhvate barem jednom u tjedan dana.

Prijašnje studije su zaključile da je povremeno jedenje izmeta kod pasa normalno jer su psi tijekom evolucije, umjesto da love, da bi sačuvali energiju potrebnu za preživljavanje, počeli sakupljati ostatke tuđe lovine, uključujući izmet.

Rješenje ovog problema je držanje psa pod nadzorom u šetnji, a što se tiče mačjeg WC-a, redovno čišćenje je jedino rješenje. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više