VIDEO Znanstvenici su poludjeli kada su vidjeli ove neobične životinje

Screenshot: Facebook

GRUPA znanstvenika bila je na istraživanju podmorja, a njihove reakcije na životinje koje su ugledali su presmiješne. Ovi ljudi toliko su oduševljeni svojim pronalaskom, a sami možete procijeniti koliko zapravo ludo i čudnovato izgledaju ova morska stvorenja.

Jeste li ikada čuli za vampirsku lignju? Ovu vrstu otkrio je davne 1903. godine njemački morski biolog Carl Chun, a može se pronaći u svim tropskim morima. Iako se naziva lignjom, ona ima sve karakteristike hobotnica, lignja i sipa, što je čini svojevrsnim hibridom. Vampirska lignja je veličine nogometne lopte, jarko je crvena i obitava u mračnim dubinama.

Kada se preplaši ili osjeća ugroženom, izvije se iznutra prema van tako da izgleda kao da je prekrivena bodljama. Osim vampirske lignje, ovi znanstvenici su sreli još puno prekrasnih i čudnovatih životinja, a jedna od posebnijih je i hobotnica prekrivač.

Ova vrste hobotnice otkrivena je između 1830-1870 godine i ima 4 podvrste. Hobotnica prekrivač je jedna od rijetkih morskih stanovnika koja je imuna na superotrov portugalske ratne brodice, odnosno meduze s najjačim poznatim otrovom. 

Ova hobotnica razlikuje se od ostalih i po tome što ne ispušta crnu masu kako bi se obranila, već razvlači srolanu membranu između pipaka radeći tako pokrivač po kojem je i dobila ime. Vjerujemo da je ovoj ekipi znanstvenika ovo istraživanje podmorja bilo vrlo zabavno i poučno, a moramo priznati i nama je.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom èlanku vezanom uz kuæne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više