Vlasnica naučila kujicu "pričati" i sada savršeno razumiju jedna drugu

Foto: Instagram/Christina Hunger

KADA vaš pas neprestano laje, želite znati što vam pokušava poručiti. Nekada to bude očito. Nekada vam daje jasne znakove da želi van kako bi obavio nuždu, nekada je ljut jer mu nešto branite pa glasno prosvjeduje, a nekada vas poziva na igru. No ako izostavimo te jasne znakove, ostat će nam oni ne tako jasni. Ako imate psa, barem jednom ste poželjeli shvatiti ga u potpunosti.

Pametna kujica Stella i njezina vlasnica Christina Hunger mogu se pohvaliti time. Njih dvije se potpuno shvaćaju. Nije tajna da psi osjete i shvate sve što se događa s njihovim vlasnikom, no ljudi se ne mogu pohvaliti istim znanjem. To ne vrijedi i za Christinu. Ona je svoju kujicu uspjela naučiti da "govori". Ne doslovno, no dovoljno dobro da ju uspije razumjeti. Stella je naučila 29 riječi pomoću zgodne naprave koja na stisak proizvodi zvukove.

Svaki puta kada pritisne gumb, čuje novu riječ. Kujica Stella, koja je stara samo godinu i pol, uspjela je shvatiti što koja riječ znači te se tako sporazumijeva sa svojom Christinom. Kada želi ići van, jednostavno stisne riječ "van", "šetnja" ili "plaža". Kada se nešto čudno, zabavno ili novo događa ispred kuće, Stella šapicom pritisne na gumb "pogledaj" i tako obavijesti svoju vlasnicu. U nastavku možete pogledati videu u kojem to čini, a za više takvih videa posjetite njihov Instagram. 

Pročitajte više