Vlasnica pitala psa kako je, njegov odgovor će vas raznježiti

Screenshot: YouTube

I LJUBIMCI mogu biti neraspoloženi, ljutiti, potišteni, veseli, svojeglavi i tužni. Naši pernati i krzneni ukućani imaju osjećaje. Neki ljudi to dovode u pitanje, no otkako je psihologija životinja napredovala, sve je više novih saznanja koja jasno pokazuju da je psihološki život ljubimaca bogat koliko i naš.

Psi ispoljavaju gotovo iste simptome tugovanja kao i mi, a najčešći razlozi za tugu su gubitak nekog člana obitelji s kojom žive te gubitak drugog kućnog ljubimca, odnosno životinje s kojom dijele dom i provode puno vremena. Do promjena u ponašanju može doći i pri preseljenju te nakon dolaska novog člana obitelji. Postoje sigurni znakovi koji nam ukazuju na to da je pas tužan.

Neki od njih su gubitak apetita, nezainteresiranost te poremećaj spavanja. No nekad su njihove tuge kraćeg vijeka, a dogode se jer im je nešto zabranjeno ili zato što su nešto učinili krivo. Nismo sigurni što je napravio slatkiš iz videa, no zbog nečeg je jako tužan. Njegova ga je vlasnica pitala da joj ispriča sve što ga muči, a on joj je dao najslađi odgovor na svijetu. 

Pročitajte više