Vlasnik psa otkrio srcedrapajući razlog zašto se njegov udomljeni hrt boji snijega

Foto: TikTok

HOLDEN Blanco i njegova supruga Elizabeth Hasier iz Philadelphije otkrili su razlog zašto se njihov udomljeni hrt boji snijega. Kažu da su psa spasili 2021. godine. "Spasili smo Paula odmah s trkaće staze 2021. Od tada je na rehabilitaciji za život kod kuće", rekao je Blanco za Newsweek. 

Kao trkaći pas, Paul nije bio pripitomljen i u početku se mučio s prilagodbom. To nije neuobičajeno među bivšim trkaćim hrtovima. "U početku je bio prilično utučen i stalno zabrinut", rekao je Blanco. Paulovi vlasnici su primijetili da se njihov pas boji snijega jer ga nikad nije doživio. Naime, odrastao je na sunčanoj Floridi. Blanco je rekao da je Paulov prijašnji život ostavio u njemu "iracionalan strah od većine stvari".

"Nakon što se patio kao trkač, tek se sada počeo ponašati kao pravi pas. Bilo je naizgled normalnih stvari koje su ga stvarno izluđivale. U početku se čak bojao stepenica jer ih nikad nije vidio i mrzio se penjati. Tek nakon više tjedana vježbanja konačno se počeo opuštati i shvatio je stepenice kao koncept", kaže vlasnik.

@riskitallpaul Snow is paul’s #1 enemy 😭 he was so brave im so proud of him 🫶🏻#greyhoundsoftiktok #greyhound ♬ Lil Boo Thang - Paul Russell

Bježi od snijega

Blanco je rekao da su prvi put primijetili Paulovu odbojnost prema snijegu samo nekoliko tjedana nakon što je posvojen. Dio problema je u tome što Paul nema mnogo krzna pa je uglavnom izložen vremenskim nepogodama. No njegovi vlasnici su ga uvijek oblačili za sve vremenske uvjete i htjeli su mu dokazati da se ne treba bojati snijega, ali u zadnje 2 godine u Philadelphiji ga nije palo dovoljno.

"Budući da Philly nije imao snijega gotovo 2 godine, nije bilo previše prilika da ga izložimo snijegu i upoznamo ga s njim. Nove stvari ga plaše kao i obično", kaže Blanco. Njegov vlasnik i dalje se nada da će se Paul s vremenom naviknuti na hladnoću i naučiti voljeti snijeg. "Nadam se da će se Paul osjećati ugodnije kada bude trebao izaći vani i igrati se u snijegu", rekao je Blanco.

Vlasnik je rekao da se Paul ovih dana manje boji drugih stvari. "Paul je postao više mačak i voli drijemanje na suncu i maženje. Naravno da voli izlete u park, ali sigurno će mu više biti draže sunce i trava nego snježni vjetrovi", kazao je Blanco i dodao da njegov pas voli svoj novi život. 

Pročitajte više