Vrijeme je kada lisice imaju svoje mlade. Mogućnost da ih vidite je velika

123rf.com

UDRUGA AWAP je na društvenim mrežama objavila status u kojem na ljude apelira da obrate pažnju na neke informacije vezane za lisice.

Naime, lisice u ovo doba imaju mlade i velike su šanse da ćete ih češće viđati jer moraju loviti više hranu kako bi preživjele. Lisica ima svuda,a mogu se vidjeti i u gradovima.

Donosimo vam nekoliko činjenica o ovim životinjama koje možda niste znali. Najpoznatija vrsta su crvene lisice koje su raširene na cijelom kontinentu Europe. Srednje su veličine i imaju karakterističan gusti rep. Lisica (Vulpes) pripada porodici pasa, no i dalje se o njima ne zna puno.

Lisice su brižni roditelji i to je jedan od razloga zašto ih se u ovo doba češće viđa. Mladi se rađaju slijepi, a s roditeljima žive dok ne napune sedam mjeseci. One se jako vole igrati i zabavljati s drugim životinjama. Vrlo su radoznale, a nedavno istraživanje je pokazalo da su jedna od prvih životinjskih vrsta koje su se sprijateljile s ljudima.

Iako su klasificirane kao psi, one imaju više sličnosti s mačkama. Njihove zjenice su poput mačjih i zbog toga imaju odličan noćni vid. Izvrsni su penjači, a ponekad spavaju i na drveću. One čak i love slično kao mačke, vrebaju plijen, a zatim iznenada nasrnu na njega. Kreću se elegantno i imaju jako osjetljive brkove koji im kao i mačkama pomažu da održe ravnotežu.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više