Vuk i vučica spašeni u Splitu pridružili se servalu iz Gorskog kotara. Lijepo im je

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Afrička mačka serval, koja je početkom godine uhvaćena u Gorskom kotaru, dobila je novu nastambu u azilu za životinje u Ruščici. Miša sad uživa u hotelu s pet zvjezdica, kako kaže Mirko Milec, vlasnik ZOO-a u kojem je afrička mačka pronašla svoj novi dom.

Uz nju, novi stanovnici tog ZOO-a su i vuk i vučica spašeni iz nehumanih uvjeta u kojima ih je držao splitski psihijatar.

Afrička divlja mačka

Podsjećamo, Bojan Šurina iz Prezida u siječnju je snimio nesvakidašnju životinju pokraj ceste u mjestu Mrzla Vodica u Gorskom kotaru. Video je prikazivao veliku mačku točkastog uzorka na krznu kako hoda pokraj puta. Ista je vrsta snimljena i kod Turopolja 2019. godine.

Životinja je zatim smještena u Centar za zbrinjavanje zaštićenih životinja u privatnom zoološkom vrtu Mirka Mileca u Ruščici.

"Preko čipa koji smo očitali došli smo do uzgajivača. Mačka je iz legalnog uzgoja u Švicarskoj, bila je registrirana i od tamo je legalno prodana u Njemačku. Tamo je prodana jednoj gospođi koja je imala prebivalište i u Opatiji i u Njemačkoj. Njoj se 2018. na društvenim mrežama gubi trag", rekao je Branimir Reindl, doktor veterinarske medicine iz Zagreba, za Pixsell.

Serval je poznat po tome što može skočiti i do 3 metra da bi uhvatio pticu u letu. Široko je rasprostranjen u podsaharskoj Africi, živi u savanama, suhim travnjacima, na rubovima tropskih kišnih šuma, čak i na planinskim područjima. Nije prisutan u pustinjama i vlažnim tropskim šumama. Hrani se zečevima, krticama, žabama, vjevericama...

Ova vrsta nije ugrožena jer je široko rasprostranjena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.