U ovom japanskom kafiću glavna atrakcija su mini svinje koje znaju goste i ugristi

Foto: Instagram, Profimedia

JAPANSKI kafići Mipig nude gostima priliku da uživaju u šalici čaja u društvu preslatkih mini svinja. U svakom od četiri Mipigova kafića, koji imaju izvrsne kritike na Tripadvisoru, minijaturne svinje slobodno trče uokolo, pentraju se gostima u krilo i maze se.

Paige Philips (25) iz Edinburgha posjetila je jedan od kafića i opisala svoje iskustvo za Daily Mail. "Htjela sam posjetiti kafić jer mi se sviđala ideja da se družim s mini svinjama. Kada smo stigli, kratko su nam objasnili kako postupati sa svinjama. Na primjer, morali ste čekati da vam priđu, a niste ih smjeli uzeti u naručje jer to ne vole. Zatim su nam pokazali put do stola u velikoj prostoriji punoj mikro svinja. Svinje su bile uzbuđene i ljupke, odmah su dotrčale do nas u potrazi za hranom" rekla je ona.

Pazite da vas ne ugrizu za prste

Mipig Café preporučuje gostima da protegnu noge kako bi im se svinje lakše popele u krilo te osoblje naglašava da se svinje inače odmaraju u posebnoj prostoriji ako se osjećaju umorno i da veterinar redovito kontrolira njihovo zdravlje. Životinje nekada znaju ugristi ljude za prste jer ih zamijene za hranu.

Prodavaonice Mipig nalaze se u područjima Shibuya i Meguro u Tokiju te u gradovima Koshigaya i Osaka. Gosti plaćaju 1100 jena (oko 9 eura) za polusatni termin, s pićem po cijeni od oko 5 eura i grickalicama koje možete dati svinjama u trgovini Meguro za 300 jena (2.7 eura). 

Fotografiranje je dopušteno, sve dok je bljeskalica isključena. Odlazak u neki od kafića mogao bi biti dobar za vaše zdravlje. Studija koju je provelo Sveučilište u Leedsu otkrila je da je gledanje slatkih životinja dobro za smanjenje razine stresa i visokog krvnog tlaka. 

Pročitajte više