Zagreb je dobio Bark Park, vlasnici pasa su oduševljeni: "Ovo je trebalo Hrvatskoj"

Foto: Hana Kajari/Index

BILI SMO u Bark Parku kod okretišta Prečko koji vodi mladi Holden Kekez (26). Do Bark Parka možete doći s okretišta Prečko gdje morate pratiti makadamsku cestu i zatim skrenuti lijevo na stazu koja vodi prema parku. Pričali smo s Kekezom o tome kako je došao na ideju otvaranja ovakvog parka.

> U Zagrebu otvoren poseban park za pse, Bark Park. Bili smo na druženju s njuškicama

"Ideja stoji već 5-6 godina, ali ne i financije. U zadnje vrijeme se sve posložilo pa sam s kolegicom Lanom odlučio pokrenuti ovu inicijativu zapravo po uzoru na još jedan park - Sniff spot u Americi. Sniff spot je internacionalan i mi smo se prijavili da nas registriraju kao prostor na web stranici. Iza projekta stojim ja i kolegica Lana Huskanović, veterinarka i vlasnica Lucky Pet PetSitting, hotela za pse", rekao je Holden koji inače pomaže na treninzima pasa te čuva i šeta pse.

Ističe da je park u pravilu otvoren svaki dan. "Park radi do jutra pa do 21-22 sata jer ne bi baš htjeli tu biti po mraku", kazao je. Kekez tvrdi da imaju svakakve ponude za pse i njihove vlasnike.

"Opće veselje i velika ljubav je cilj cijelog parka"

"Vi možete za plašljive pse rentati duboko ograđen prostor gdje vaš pas može konačno iskoristiti mjesto gdje se vi kao vlasnik ne morate bojati za svog psa. Organizirat ćemo i individualne radionice na kojima će biti cijenjeni treneri Hrvatske. Možete uzeti pakete ili individualne sate, a organiziramo i rođendane. Cijena se kreira po ponudi."

Psi u Bark Parku mogu uživati u raznim aktivnostima. Tako imaju penjalice koje sve po sebi imaju umjetnu travu, gume za žvakanje, kutije s lopticama, s korijenjem, s vodom i patkicama, prepreke za preskakanje, tunele, rupu s pijeskom. Holden tvrdi kako su vlasnici pasa oduševljeni Bark Parkom. "Wow, ovo je stvarno trebalo Hrvatskoj - to mi drugi vlasnici pasa govore", kaže on. 

"Ako imate bilo kakav prijedlog ili savjet, slobodno se javite. Možda ovo može postati franšiza po cijelom gradu. Opće veselje i velika ljubav je cilj cijelog parka", zaključio je Kekez.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.